English (United Kingdom)

Izložbeni prostor

TEHNIČKI SEKRETARIJAT SAVETOVANJA
BBN Congress Management d.o.o.
Deligradska 9, 11000 Belgrade, Serbia
Tel/fax: +381 (0)11 / 3629405, 2682318, 3629402, 3629403
Mob: +381 (0) 63 / 368594
Fax: +381 (0)11 / 3629406
E-mail: bbn.pco@gmail.com, bbn@bbn.co.rs
Web site: www.bbn.co.rs

Okrugli sto PDF Štampa El. pošta

Tokom rada savetovanja održana su dva okrugla stola sa temama: Netehnički gubici i Pametne mreže.

 

Okrugli sto o netehničkim gubicima izložene su tri prezentacije.

Prvu prezentaciju „GUBICI ELEKTRIČNE ENERGIJE U DISTRIBUCIJSKOJ MREŽI EPUBLIKE HRVATSKE“, Ante Pavića,  iz Hrvatske elektroprivrede, zbog sprečenosti autora, izložio je Dragoslav Jovanović moderator okruglog stola.

Drugu prezentaciju „Netehnički gubici električne energije - Iskustva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo“ izložila je Snježana Tepavčević iz elektroprivrede BiH,  dok je prezentaciju „NETEHNIČKI GUBICI ELEKTRIČNE ENERGIJE“ izložio Radovan Stanić iz EPS.

Svakako nezaobilazna tema na našim prostorima je izazvala raspravu i razmenu iskustava sa kolegama iz okruženja nakon čega se došlo do zaključka da su iskustva iz Hrvatske i BiH svakako korisna, te se neka od njih mogu i kod nas u Srbiji primeniti.

 

Okrugli sto na temu  - „Implementacija SmartGrids rešenja u JP EPS – Strategija i pravci razvoja“ je održan sledećeg dana i doneseni su između ostalih i sledeći relevantni zaključci:

  • U cilju efikasne primene SmartGrids rešenja u JP EPS potrebno je definisati strategiju razvoja SmartGrids uz definisanje svih relevantnih zahteva i uključivanje u evropske tokove donošenja dokumenata i preporuka u ovoj oblasti a integrisani sistem za informatičku podršku tehničkih poslova distribucije mora biti dosledno sproveden;
  • Ciljevi uvođenja sistema su u skladu sa ključnim poslovnim ciljevima JP EPS;
  • Nastaviti aktivnosti koje su vezane za modernizaciju SDU, automatizaciju SN elektrodistributivne mreže i integraciju realizovanih SCADA sistema koji postoje u okviru jednog centra upravljanja, kao i povezivanje sa DMS energetskim funkcijama;
 

Mobilna aplikacija QR kod

CIRED Srbija 
mobilna aplikacijaSPONSORI 12.savetovanja

Zlatni sponzori:
© 2021 CIRED Srbija. Sva prava zadržana.